Imate pitanja?

Kontaktirajte nas i rado ćemo Vam odgovoriti!

K101

 
Tarifa K101
namijenjena je komitentima koji žele realizirati kredit veći od 20.000 EUR. Tarifa K101 nudi mogućnost realizacije kredita uz najnižu kamatnu stopu na kredit za međufinanciranje, a da pritom nije potrebno ispuniti uvjet uplate vlastitih sredstava na račune Ugovora o stambenoj štednji na temelju kojih se kredit za međufinanciranje realizira. Jednako tako tarifa K101 je namijenjena i komitentima koji žele realizirati kredit s 30% vlastitih sredstava, s ciljem korištenja prednosti niže kamatne stope i kraćeg roka otplate.
 
Rok otplate kredita u slučaju realizacije kredita bez vlastitih sredstava iznosi cca. 22 godine i 9 mjeseci, a u slučaju realizacija kredita s 30% vlastitih sredstava rok otplate iznosi cca. 13 godina za vrijeme trajanja akcije u okviru koje se svim klijentima koji realiziraju kredit za međufinanciranje u trenutku realizacije dodjeljuje 1200 bodova, odnosno ciljni broj bodova potreban za dodjelu. Mjesečna otplatna rata kredita je tijekom cijelog roka otplate nepromjenjiva i iznosi 0,6% iznosa kredita.

Tijekom razdoblja štednje (do ostvarivanja prava na dodjelu kredita stambene štednje) komitent plaća fiksnu mjesečnu otplatnu ratu kredita iz koje jedan dio odlazi u otplatu kredita, a drugi dio mjesečne otplatne rate uplaćuje se na Ugovore o stambenoj štednji na temelju kojih svi članovi obitelji ostvaruju pravo na državna poticajna sredstva i fiksnu kamatu na štednju od 0,5% godišnje. Po ostvarivanju prava na kredit stambene štednje ukupan iznos ušteđevine uvećan za državna poticajna sredstva i kamatu na štednju koristi se za otplatu kredita za međufinanciranje. Komitent nastavlja s otplatom kredita uz istu mjesečnu otplatnu ratu kao i ranije (0,6% iznosa kredita).
 
Kamata na kredit za međufinanciranje uz valutnu klauzulu u tarifi K101 je fiksna, a utvrđuje se ovisno o iznosu vlastitih sredstava na računima Ugovora o stambenoj štednji na temelju kojih se kredit za međufinanciranje odobrava. 


 
Primjer izračuna kredita